utorok 27. marca 2012

Disgusted!

Pred pár minútami som sa z televíznych novín na Markíze dozvedela informáciu, ktorá vo mne vyvolala pocity hnevu, pobúrenia, znechutenia a diskriminácie! S titulkom: škandál na kanadskej Miss Universe. Transexuálka Jenna zatajila zmenu pohlavia, diskvalifikovali ju. Organizátori tvrdia, že nespĺňa podmienky súťaže. Toto krásne DIEVČA (narodená ako chlapec), sa od jej 4roch rokov cíti ako slečna, v štrnástich rokoch podstúpila hormonálnu liečbu a v 19tich podstúpila operáciu na zmenu pohlavia. Každý má svoju minulosť(o ktorej možno nechce hovoriť) a práve Jenna na to doplatila.


Príde mi stupídne toto rozhodnutie organizátorov najmä Donalda Trumpa, ktorý sa asi nedokáže stotožniť s tým, že žena ktorá mu zdvihla "asi viac" než popularitu a honorár, keďže sa stala finalistkou súťaže, sa narodila v tom istom pohlaví ako on. Možno si namýšľa, že Jenna je stále muž, čo podotýkam pán Trump, nie je pravda! ;-) Týmto chcem na neho apelovať nech sa "preberie" a uvedomí si, že takouto diskrimináciou nielen pobúril tisícky ľudí, ale svojim spôsobom aj (nielen z môjho pohľadu) narušil ľudské právo modelky.


Ja osobne som znechutená z celej Miss Universe, odkedy som bola na castingu tento rok, všetko som spĺňala, vychválili ma do neba a koniec zavŕšili vetou, že tento rok blondíny neberú, určite mám prísť o rok (popri tom som mala len svetlejšie hnedé vlasy). To je moja osobná nepríjemná skúsenosť, po ktorej som presvedčená, že tieto súťaže nie sú o kráse(nieže by som bola neviem ako krásna,tak ale načo ma chválili potom..) :-) Brali každé dievča s čiernymi a tmavými vlasmi, aj keď nebola bohvie ako pekná, bohvie ako chudá atď (osobne som vypliešťala oči aké dievčatá posúvali ďalej..) ale späť k témyy, rozčúlila som sa dosť.

Veľmi sa mi páčil status, ktorý uverejnila Jenna na Twitteri "Som veľmi sklamaná z rozhodnutia organizátorov Miss Universe. Napriek tomu sa budem snažiť obrátiť túto situáciu na niečo pozitívne, aby ostatní ľudia v podobnej pozícii neboli v budúcnosti diskriminovaní," a nakoniec veta, ktorá ma dostala "Zo súťaže ma vylúčili preto, lebo som sa narodila".

Páči sa mi postoj ľudí, že začali spisovať petície, kľudne by som sa podpísala aj 100krát. Táto informácia ma naozaj tak pobúrila, že som sa musela vyžalovať do sveta, nech ma aspoň pár ľudí vypočuje.

A čo si o tom všetkom myslíte vy? Myslíte, že postup organizátorov bol správny?
Denise

7 komentárov:

  1. Súhlasím s tebou, že ľudia si nevyberajú to komu a ako sa narodia , takže nie je to síce každodenné, ale ja chápem človeka, ktorý nebol spokojný so svojím životom a vynaložil úsilie na to, aby ho zmenil. Myslím, že keby okolo toho nebolo také haló, nikto by ani nevedel, že je to žena a nie muž, pretože je veľmi pekná. A s tými súťažami, aj ja som sa zúčastnila nejakých konkurzov, taktiež si nemyslím, že som najkrajšia, ale o kráse to už dávno nie je ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. * že je to "bývalý muž" a nie žena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fúha, no, zmanipulovaný showbiznis. Aj miss, aj všetko, veď už len u nás je to na hlavu. Taký malý štát a dve miss súťaže, rivalita medzi nimi a hlavná pointa niekde uniká. Ako možno sa to takto zdá, že pomaly už každé dievča môže byť modelkou, ale pravda je taká, že baby, ktoré prerazili v zahraničí, tie naozaj vyzerajú a hocikoho tam neberú. Soňa Skoncová, Kinga Rajzak, Ivica Sláviková..to nie sú tie "kočky" zo Smotánky :D

    Jenna je veľmi pekná a keď ju nevzali sem, myslím, že prerazí inde. Je to voči nej veľmi nespravodlivé, ale väčšinou to funguje v týchto kruhoch tak, že aj zlá reklama je reklama, takže myslím, že o ponuky núdzu mať nebude a nakoniec sa aj napriek svojej minulosti dobre uplatní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno, máš úplnú pravdu :-) ona je tak krásna, že núdzu o prácu modelky mať nebude :-) ona sa zúčastnila aj Miss transexuál :-) Je to hrozné s týmto showbiznisom neprajným :-/

      Odstrániť
  4. thank you so much dear :)
    nice post anyway ;)

    OdpovedaťOdstrániť