sobota 24. marca 2012

Health first

Zdravím, dnes to opäť vyzerá na krásny, slnečný deň ako stvorený na prechádzku, jemný jogging či trebárs posedenie na terase s priateľmi (každý podľa chuti). Aj v takéto dni je však nutné starať sa o svoje zdravie, nesiliť nič, ak vonku nie je až tak teplo, zbytočne netreba chodiť v krátkom rukáve, či v tých dokonalých šatičkách, stvorených pre letné počasie. Telo je náchylné na klimatické zmeny hlavne v mesiacoch marec/apríl/máj. Nehvodne zvolené oblečenie môže telu len uškodiť a hneď ležíme s nádchou a teplotami v posteli, ktorá je obklopená desiatkami použitých vreckoviek. Veď to všetci poznáme :-).


Relax.
Podľa môjho názoru, najdôležitejšia časť zdravého životného štýlu je práve spomínaný relax. Stres je nekonečný kruh, ktorý nerobí dobre psychickému zdraviu a ani fyzickému. Preto je dobre sa mu vyhýbať alebo jednoducho počas voľných chvíľ zrelaxovať a vyčistiť si myseľ. Pár typov ako to môžete urobiť.


-Hlboké nádychy a výdychy (po cca 5 sekúnd nádych a päť výdych, v niekoľkých sériách)
-Nájdite tmavé a hlavne tiché miesto kde skombinujete pokoj, hlboké dýchanie a najlepšie bude pri tom zavrieť oči (myslieť napríklad na vysnívanú dovolenku, niečo čo máte naozaj rady a vyčarí vám to úsmev na perách)
-Masáž, či sauna raz za čas neuškodia, práve naopak
-Pozitívne myslenie je základ
-Hra s domácim miláčikom pomáha nielen k socializácii zvieratka ale aj vaše endorfíny vám budú vďačné, že ste ich pustili vyvetrať sa
-Joga alebo iné cviky
-Bylinný kúpeľ či výrivka 
-Pre niekoho vhodný relax predstavu šport (akýkoľvek podľa vlastného výberu, či už plávanie, posilňovanie, zumba, beh...)
-Aromaterapia či iné formy oddychových stimulácií
-Pre mňa je vrchol relaxu solárium (mala by som tam zájsť, no ide leto a slnka bude dosť)...Moje telo sa v soláriu tak uvoľní a nemyslím na nič, na tele mám zimomriavky, no skvelý pocit, oddych neskutočný! (odporúčam) 





Je mnoho ciest ako dospieť k svojmu relaxu, len si treba tú správnu cestu nájsť. Niekde som čítala že aj správne jedlo odbúrava stres, no o tom možno nabudúce. Nezabudnite na pitný režim! Verím, že som vás inšpirovala ako stráviť voľný víkend. Užite si ho naplno! Tak čo? Vybrali ste si niečo? :-) Ja asi zvolím prechádzku s priateľom a našim psíkom, možno sa pôjdem prebehnúť niekde na lúku a zakončím to dlhým večerným kúpeľom (ak budem dobrá možno si zaslúžim aj romantickú masáž, tak sa teda budem snažiť;-))
Denise

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára