štvrtok 5. apríla 2012

Must read books!

Ahojte! Po včerajšej narodeninovej oslave kamarátky sa cítim veľmi dobre! Pochválim sa, že bolo naozaj fantasticky a super sme sa zabavili! Mne osobne to dobre padlo, po dlhom čase. V blízkej dobe môžete očakávať aj  pár fotografií mojich krásnych kamarátok a spolužiačok, len sa mi musia dostať do rúk :-) Je sa na čo tešiť! Ale teraz poďme prejsť k tomu, čo by som vám chcela odporučiť.


Dnes som si pre vás pripravila zoznam troch MUST READ BOOKS podľa môjho vlastného výberu. Tieto knihy sú moje najobľúbenejšie. Poďme sa na ne pozrieť!


The best NUMERO UNO je jednoznačne Púštny kvet od Waris Dirieovej/Cathleen Millerovej
              NUMERO DOS  určite Chlapi, neštvite nás už! od Emmy Tekelyovej
              NUMERO TRES v tomto prípade Ženy, nebláznite! taktiež od Emmy Tekelyovej
Púštny kvet je zatiaľ najlepšia kniha akú som čítala. Silný príbeh mladej dievčiny z chudobnej somálskej púšte, ktorá si musela prežiť rôzne, pre nás nepochopiteľné situácie, ako napríklad ženskú obriezku či útek kvôli svadbe so starým chlapom, ktorého jej vybrali rodičia. Tento príbeh zachytáva tŕnistú cestu za slávou v modelingu.
Chlapi, neštvite nás už! je kniha, ktorú mi kúpil paradoxne môj priateľ, vlastne mi kúpil všetky tri on. Je písaná pútavo a hlavne vtipne a pravdivo. Odporúčam prečítať vždy, keď už ste totálne na nervy z vášho chlapa. Vždy mi vyčarí úsmev na perách. Laicky povedané, je to také poohováranie a kritizovanie druhu chlap ako taký a rôzne zaujímavé ženské teórie o chlapskom ale aj ženskom premýšľaní. Odporúčam prečítať hneď! :-D
Ženy, nebláznite! je typická kniha pre ženy, najmä vo vyššom veku ale aj ja som si v nej prišla na svoje. Čítala ju aj moja mamina a tiež si pochvaľovala. Taktiež je písaná vtipnou formou. Nájdete v nej niečo ako rady ako vydržať v tomto modernom svete a ako zostať v kľude.

Čítali ste niektorú z nich? :-) Ako sa vám páčili? Ak ste nečítali, zaujali vás natoľko, že si ich prečítate? :-) Nakoniec prikladám moju fotku zo včera, aby ste nezabudli ako vyzerám!:-)

Denise


11 komentárov:

  1. Jéj, krásna si.) Včera bolo úžasne, už sa neviem dočkať fotiek, ale najlepšia je aj tak polaroidná!:D
    Z kníh máme doma tú ružovú od Tekelyovej, no nečítala som, to je maminina, ale keď odporúčaš, asi po nej siahnem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. haha áno mám ju v taške a chcela som ju darovať Aďke nech ju zalepí do toho jej krásneho albumu :-) ale dáko asi som to spoločensky nezvládla :-D jej ju dať a samozrejme okuliare mám na stole :-D čo sa týka knižky :-) nie je taká dobrá tá ružová ako modrá ale prečítať sa dá :-) ja osobne milujem Emmu T. čiže mne sa od nej páčia aj recepty:-D všeko čo napíše aj keď je to zlé sa mi páči :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sluší ti to a hlavně dokonalý boty! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. áno, super knižky, super botičk super Deniska :-*

    http://lamodetoujoursavecnous.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krásna si deniska :) topánky su naj naj naj !! ja som si už dávno chcela kúpiť tú knižku Púštny kvet , ale vždy som váhala či ma to bude baviť :) teraz už viem že si ju istotne kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď chceš kľudne ti ju požičiam a garancia je najvyššia, že ju budeš po prečítaní zbožňovať :-)

      Odstrániť
  6. Tie lodicky su prekraaaasne!!! skade suuu?? aj ja take chceeem:D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. sú z jedného čínskeho obchodu v BB :-) sú krásne O:-)

      Odstrániť
  7. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť